На  площада, който носи името на чешкия писател, дисидент и

...
На  площада, който носи името на чешкия писател, дисидент и
Коментари Харесай

Подготвя се монумент на площад Вацлав Хавел

На  площада, който носи името на чешкия публицист, отстъпник и президент Вацлав Хавел  Гражданската самодейност готви и  в чест на Хавел.

Инициатори са Петър Стойнов от Софийския спорен конгрес и Яне Френски от " Ърбит ".

" Най-напред ще се сложим осведомителни табла на площада, с цел да срещнем столичани и хората от кв. " Средец " да се срещнат с личността на Хавел и каква е концепцията за монумента на този площад ", уточни в " Хоризонт до обед " Петър Стойнов от Софийския спорен конгрес.

Софийски спорен конгрес от години работи непринудено и със съидейници работи за идеята Хавел с убеждението, че даваме своя принос да споделим със модерна България стандартите на личността, трансформирала се в един от знаците на обединена Европа.

" Хавел е и един от образците на персонално и публично преживения път към Свободата на постоталитарния източен блок, а критериите му на самостоятелен ерудиран човек, подготвен без боязън да се посвети на обществото, по този начин както някой се посвещава на идея и другар, го довеждат до въодушевяващ триумф. Успехът на визионера и мислителя, който ни предизвика и през днешния ден ", споделят уредниците.

" Една от дребните ни победи е триумфът ни да наименуваме място в историческия център на града ни на името на Хавел. Това към този момент в факт благодарение на община " Средец " и кметът ѝ господин Трайчо Трайков и невижданото единно гласоподаване на Столичен общински съвет.

Именно на пл. Вацлав Хавел ще бъде мястото, където ще честваме годишнината от рождението на Хавел, разясни в " Хоризонт до обед " Яне Френски.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР